Dýňová polévka
Délka přípravy - cca 30 minut
Ingredience (4 porce)
1 dýně Hokkaido
1 cibule
Nové koření
Celý pepř
Bobkový list
Muškátový oříšek
Sůl
1 celozrnná bagetka
Olej

Postup
1.
Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na jemno.
2.
Ve středním hrnci rozehřejte přiměřené množství oleje, cibulku lehce osmahněte a přidejte dýni. Zalijte vodou, přidejte asi tři bobkové listy, hrstku nového koření, pepře a osolte.
3.
Dýni vařte cca 15-20 minut, dokud nebude měkká. Mezitím si nakrájejte bagetku na kostičky, na pánvi osmažte.
4.
Jakmile je dýně měkká, vyndejte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixérem.
5.
Poté ještě povařte, dochuťte solí a muškátovým oříškem.
6.
Podávejte s usmaženými krutonky z bagety.
TIP - při podávání můžete dát do polévky lžíci zakysané smetany, zpestří a zároveň zjemní chuť.