Dýňová polévka

12.10.2019

Délka přípravy - cca 30 minut


Ingredience (4 porce)

1 dýně Hokkaido

1 cibule

Nové koření

Celý pepř

Bobkový list

Muškátový oříšek

Sůl

1 celozrnná bagetka

Olej


Postup

1.

Dýni omyjte, rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na kostky. Cibuli nakrájejte na jemno. 

2.

Ve středním hrnci rozehřejte přiměřené množství oleje, cibulku lehce osmahněte a přidejte dýni. Zalijte vodou, přidejte asi tři bobkové listy, hrstku nového koření, pepře a  osolte.

3.

Dýni vařte cca 15-20 minut, dokud nebude měkká. Mezitím si nakrájejte bagetku na kostičky, na pánvi osmažte.

4.

Jakmile je dýně měkká, vyndejte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixérem. 

5.

Poté ještě povařte, dochuťte solí a muškátovým oříškem.

6.

Podávejte s usmaženými krutonky z bagety.

TIP - při podávání můžete dát do polévky lžíci zakysané smetany, zpestří a zároveň zjemní chuť.


Chcete nás kontaktovat?

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky